Een greep uit ons werk

1e dagdeel training luisteren met zorg bij nieuw team van Odion

Maandag 2 maart verzorgde luistervermogen het eerste dagdeel van een 2-daage training met een team van Odion. Dit team begeleidt cliënten die slechthorend of doof zijn, dus zij weten als geen ander dat luisteren met meerdere zintuigen de basis is van alle contact.

Het verdragen van ongemakkelijk voelende stiltes en het ontdekken dat juist die stiltes iemand kunnen helpen om zijn/haar verhaal beter te vertellen, waren eyeopeners. Ook het uitstellen van oordelen, inlevingsvermogen, het niet meteen reageren en de ander de ruimte geven, werden als belangrijk benoemd.

In september is het tweede, verdiepende dagdeel. In de tussentijd kunnen de opgedane inzichten in de praktijk toegepast worden en wordt het onderwerp luisteren ‘levend’ gehouden door het team en door input van luistervermogen.

Terug naar Opdrachten

We vinden het leuk als je dit artikel deelt.


Anastasia & Annemieke
Bevlogen trainers en coaches vol bezieling over het vermogen van luisteren. Anastasia vanuit de psychologie en Annemieke vanuit de communicatiewetenschap. Beiden hebben ruime ervaring in zowel profit- als non profit-organisaties.

Meer informatie?

We nemen snel contact met je op.

Contact