Een greep uit ons werk

Corona handreiking

Tot een paar maanden terug had nog niemand gehoord van covid-19 ofwel corona. Als je het hebt gehad of er in familiekring mee te maken krijgt, is dat angstig, onzeker en ontwrichtend. Dat weet ik (Annemieke) uit eigen ervaring. Vijf mensen uit mijn familie hebben covid-19 gehad. En dat terwijl ze in alle uithoeken van het land woonden en niet met elkaar in contact waren geweest. Twee hebben het in thuisquarantaine moeten uitzieken, twee zijn eraan overleden en één heeft ternauwernood de ziekenhuisopname overleefd. Het was een regelrechte nachtmerrie.

Specifiek ter ondersteuning voor als je corona hebt gehad of als het iemand in jouw omgeving getroffen heeft, heb ik vanuit Luistervermogen Coaching & Inzicht een lijst gemaakt met praktische tips hoe je kunt omgaan met corona en de emotionele gevolgen ervan.

De lijst is natuurlijk niet volledig, want over de (lange termijn) gevolgen van corona is nog niet veel bekend. Wel is uit publicaties inmiddels duidelijk dat het virus een stevige impact heeft, zowel fysiek als emotioneel.

Klik hier voor de handreiking en laat het weten als je opmerkingen hebt.

Terug naar Opdrachten

We vinden het leuk als je dit artikel deelt.


Anastasia & Annemieke
Bevlogen trainers en coaches vol bezieling over het vermogen van luisteren. Anastasia vanuit de psychologie en Annemieke vanuit de communicatiewetenschap. Beiden hebben ruime ervaring in zowel profit- als non profit-organisaties.

Meer informatie?

We nemen snel contact met je op.

Contact