Een greep uit ons werk

Luistervermogen organiseert uniek ‘luisterevent’ op Internationale Luisterdag

Dit jaar heeft luistervermogen het initiatief genomen om op donderdag 17 september -Internationale Luisterdag- een uniek ‘luisterevent' te organiseren in de Peking Tuin in Baarn.

Tussen 11.30 en 13.30 uur bieden drie luisterprofessionals onder het motto ‘Wij Luisteren’ een luisterend oor aan de inwoners van Baarn en omstreken. ‘Wij’ zijn: Annemieke van Delft en Anastasia Marneth en Ien van der Pol, oprichter van de Alba-academie.

Fijn om gehoord te worden
Donderdag 17 september is het Internationale Luisterdag. Op die dag is er in de hele wereld (en dus ook in Nederland) extra aandacht voor luisteren. Dit jaar is het thema: empathie, ofwel je inleven in de ander. Hoe leuk is het om op die dag daadwerkelijk naar de inwoners van Baarn e.o. te luisteren.

Annemieke van Delft (zelf inwoner van Baarn) vertelt: “Vanuit buro luistervermogen bieden we korte coaching trajecten voor particulieren en geven wij trainingen en workshops in bedrijven. Daarin wordt duidelijk hoe groot het effect van écht luisteren is. Hoe vaak komt het niet voor dat je een verhaal vertelt en dat je gesprekspartner jouw verhaal ‘overneemt’. Eén ding weet je dan zeker, naar jouw verhaal werd niet goed geluisterd. Je gesprekspartner was allang aan het voorsorteren op het moment waarop hij of zij het gesprek kon overnemen. Kortom: goed luisteren is een hele kunst. En als het lukt, heeft dat altijd een positief effect.”

Luisteren in de Peking Tuin
Annemieke: “De Peking Tuin is een unieke plek om, in het groen en volledig coronaproef, 1 op 1 een luisterend oor te bieden. De weersvoorspellingen zijn goed, droog en een lekker zonnetje, beter kunnen we het ons niet wensen. Maak eens kennis met de kracht van écht luisteren. U bent van harte uitgenodigd! Wij hebben er zin in.”

Terug naar Opdrachten

We vinden het leuk als je dit artikel deelt.


Anastasia & Annemieke
Bevlogen trainers en coaches vol bezieling over het vermogen van luisteren. Anastasia vanuit de psychologie en Annemieke vanuit de communicatiewetenschap. Beiden hebben ruime ervaring in zowel profit- als non profit-organisaties.

Meer informatie?

We nemen snel contact met je op.

Contact