Een greep uit ons werk

Workshop 'Luisteren vanuit Essentie' voor studenten Ecologische Pedagogiek

Op maandag 13 mei jl. heeft Luistervermogen een introductie-workshop 'Luisteren vanuit Essentie' gegeven, voor het vak 'werken met het kind' binnen de voltijd bachelor Ecologische Pedagogiek. Echt luisteren is een kunst; ook voor aankomend professionals in het onderwijs. Een open luisterhouding is een belangrijke voorwaarde voor goed contact en goede gesprekken met de kinderen en de ouders.

In deze workshop onderzochten de studenten middels ervaringsgerichte werkvormen wie zij zijn als luisteraar (ook als professional) en ontdekten zij eigen 'gereedschap' om een gesprek mee aan te gaan. Eén van de studenten zei na afloop: “ik wou dat ik deze workshop aan het begin van het studiejaar had gehad, dan had ik een aantal dingen anders gedaan, ik heb er veel aangehad.”

Terug naar Opdrachten

We vinden het leuk als je dit artikel deelt.


Anastasia & Annemieke
Bevlogen trainers en coaches vol bezieling over het vermogen van luisteren. Anastasia vanuit de psychologie en Annemieke vanuit de communicatiewetenschap. Beiden hebben ruime ervaring in zowel profit- als non profit-organisaties.

Meer informatie?

We nemen snel contact met je op.

Contact